Verksamhet och översikt av marknaden i Thailand

Verksamhet och översikt av marknaden i Thailand

thailand

EKONOMI. Thailand har en väldigt ”pro-business” marknadsekonomi drivs av starka utländska investeringar och exportorienterade tillverkningsindustrin, särskilt inom elektronik, mat och bilar. Thailands export står för 60% av landets BNP. Thailand haft stark ekonomisk tillväxt innan den asiatiska ekonomiska krisen 1997 med en BNP-tillväxt på i genomsnitt 9,4% per år. Men krisen påverkas negativt företag i Thailand och såg värdet av den thailändska baht minska med mer än 50% gentemot den amerikanska dollarn. Sedan krisen har ekonomin växt på en tillväxt.
Thailands BNP var US $ 163.500.000.000 med en BNP per capita på US $ 2537 under 2004. Thailands BNP ökade med i genomsnitt 4,6% per år från 2000 till 2004 främst till följd av export av högteknologiska produkter främst elektronik. Inflationen fortsatte att ligga under 2,0% från 2000 till 2003 men ökade till 2,8% för 2004. Visade dock arbetslösheten en nedåtgående trend från 3,6% år 2000 till 1,8% 2004.
Nästan 60% av Thailands arbetskraft är involverade i jordbruks-branschen men bidrog till att endast 9,8% av landets BNP 2004. Tjänstesektorn bidrog till 46,1% av Thailands BNP och tillverkning 44,1% under perioden. Viktiga branscher är turism, elektronik, textilier och kläder, bearbetade livsmedel, drycker, jordbruk producerar, smycken, möbler, plast, fordon och fordonsdelar och gruvdrift av volfram och tenn. Viktiga jordbruksprodukter inkludera ris, tapioka, gummi, majs, sockerrör, kokosnötter, sojabönor och mjölk.

Demografi

Etnisk Thailändare svarar för 75% av Thailands 65-miljoner invånare och ytterligare 11% är kinesiska eller Sino-thailändare som har assimilerats i den thailändska kulturen eller från blandäktenskap. Minoriteter inkluderar Malays som bodde främst i södra Thailand och står för 4% av befolkningen. Andra inkluderar Mon, Laos, khmererna, Puan och Karen minoriteter och invandrare från Indien. Nästan 95% av landets befolkning är buddhister, medan malajer i Thailand är övervägande muslimer. Thai är det nationella språket, medan språk som används av minoriteter ingår malajiska, Isan och khmer. Skolorna lär ut engelska, men kunskaper är låg och i allmänhet, de utbildade eliten är mer skickliga med språket.
Majoriteten av den thailändska befolkningen lever fortfarande i samhällen på landsbygden trots att andelen av den urbana befolkningen ökar. Thailands urbana befolkning ökat från 22% av den totala befolkningen år 2000 till 31% år 2004. Thailands huvudstad och största staden Bangkok står för nästan 8% av landets totala befolkning. Andra större städer inkluderar Nonthaburi, Pak Kret, Hat Yai, Nakhon Ratchasima, Chiang Mai och Udon Thani.
Thailand minskas framgångsrikt fattigdomsgränsen från 27% 1990 till 10% år 2004. Andelen av befolkningen kategoriseras som tillhör i hushåll med låg inkomst uppskattas till 60% medan medel-och höginkomsttagare hushållen står för 30%. Det genomsnittliga hushållens inkomster i Bangkok är dubbelt än det nationella genomsnittet.

Infrastruktur

Telekommunikationstjänster till allmänheten är övergripande tillräcklig. Internet bredbandstjänster är mestadels koncentrerade till Bangkok. Städer är väl förbundna med vägar, men saknar super motorvägar ansluter Thailands städer och större städer. Städer de större städerna betjänas av flygplatser och goda förbindelser med buss och tåg.

internationell handel. Thailands viktigaste handelspartners är Japan, USA, Kina, Hong Kong, Singapore, Malaysia och Taiwan. Huvudsakliga exporten från Thailand inkluderar elektronik, fordon och fordonsdelar, textilier, kläder, skor, skaldjur, bearbetade livsmedel, ris, gummi, smycken, elektriska apparater inklusive datorer. Viktigaste import omfattar maskiner och utrustning, råvaror och färdiga produkter, konsumentvaror och bränslen.

konsumenternas användning av teknik. Det var nästan 17.300 tusen installerade fasta telefoner i 2004 ger en penetration på 40% av alla thailändska hem installeras med telefoner. Penetrationen av mobiltelefoner ökat från knappt 7% av befolkningen år 2001 till 42% eller 27 miljoner mobiltelefoner under 2004. Penetrationen av datorer är fortfarande låg, men ökade från 5,1% av hushållen år 2001 till nästan 12% till år 2004. Antalet internetanvändare nådde uppskattningsvis 8 miljoner 2004 men de flesta Internetanvändare är koncentrerade till Bangkok och större städer. Penetrationen av TV i hemmen hos 93% indikerar många låginkomstländer hem har tv.

Slutkundsmarknad

Detaljhandeln i Thailand var en uppskattad US $ 24500000000 under 2004. Det finns nästan 300.000 traditionella ”mamma och pop”-butiker i Thailand står för 65% av den totala detaljhandeln. Det finns dock 4500 moderna detaljhandeln anläggningar (stormarknader, varuhus och närbutiker) som står för 35% av den totala detaljhandeln. De flesta av de moderna detaljhandelsföretag som finns i Bangkok. Shopping i moderna detaljhandelsföretag som blir alltmer populärt och flera anläggningar förväntas inom en snar framtid.

Matkultur

Ris är basfödan men medan de i centrala och södra Thailand föredrar vita doftande ris som i norra Thailand föredrar klibbig sort. Thailändska rätter är i allmänhet varm och kryddig men mat från den norra regionen är generellt mildare. Thailändarna är mindre anpassning till den västerländska livsmedel även om de hade råd jämfört med konsumenter i Singapore och Malaysia. Men bageri och kistan kedjor butik ökar i popularitet bland unga akademiker som har anpassats till västerländsk kultur.

Läs orginalposten – http://www.articlesbase.com/business-opportunities-articles/business-and-market-overview-of-thailand-39096.html

Kategori § Historia,Thailand Resor
Etiketter: chiang mai demografi thailand ekonomi marknad marknadoversikt marknadsekonomi i thailand mat export till thailand Översikt thail Thailand thailand bnp thailand export livsmedel thailand export mat thailand marknadsekonomi thailand v thailands bnp thailands bnp turism thailands ekonomi bnp Verksamhet vilken mat exporterar thailand? vilket marknadsekonomi har thailand

21 juli 2011 Översatt text om Thailand


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Bloggar om Verksamhet och översikt av markna..

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

Översätt ↓

SwedishEnglishGermanFrenchSpanishRussianDutchDanishNorwegian

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.