Allmän information om Thailand

Allmän information om Thailand

Med en kustlinje som sträcker 3.219 km, ligger Konungariket Thailand (tidigare känt som Siam) geografiskt i Sydostasien och gränsar till Malaysia, Myanmar, Laos och Kambodja. Det omfattar en yta på cirka 515.000 kvadratkilometer stort sett vilket motsvarar storleken på Frankrike och består av 76 provinser, som delas upp i fyra områden: norr, North East, Central-och Syd

Historia

Thailand är ett land med rika traditioner och en lång historia från olika influenser från öster och från väster. Från Kings i början av Sukhothai-perioden fram till idag har Thailand byggt en distinkt karakteristiska utseende till den yttre världen.

Regering

Thailand har varit en självständig nation sedan 1238 e.Kr. och är stolt det enda landet i Sydostasien som aldrig varit koloniserade av en främmande makt. Thailands regering har varit en konstitutionell monarki sedan 1932 och auktoritära styrande organ har underhållna under större delen av den thailändska politiska historia.

Från 1958 till 1971 skall den verkställande makten av kungen utnyttjades av premiärministern och ministerrådet, hans lagstiftningsbefogenheter av nationalförsamlingen, och hans rättsväsendet består av domstolar i första instans, appellationsdomstolen och Högsta domstolen.

Sedan 1971 har Thailands regering upplevt många förändringar. Har dock Monarkin och byråkratin kvar, upprätthålla stabiliteten.
Monarki The King of Thailand (Hans Majestät Bhumibol Adulyadej) är världens längsta regerande monark och hålls med största respekt av alla thailändare.

2006 var kungens 60 år på tronen hela som han har outtröttligt ägnat sex decennier att initiera och genomföra tusentals projekt för att förbättra och upprätthålla bebyggelseutveckling, bevattning, jordbruk, sjukvård och till utbildning och välfärd av det thailändska folket.

Även om det kan vara vanligt för många människor att öppet kritisera den thailändska regeringen, anses det en förolämpning att kritisera eller nedvärdera några medlemmar av den thailändska kungafamiljen.
Folk Thailand har en befolkning på cirka 65 miljoner kronor och har en arbetslöshet på cirka 2,6%. Även om detta kan tyckas lågt, innebär det en kraftig ökning från 0,9% under 1997 innan finanskrisen i Asien.

språk och religion Thailands officiella språk, Thai, är tonala och förstås och användas i hela landet. Engelska används också och förstås för företag och internationella ändamål. Ytterligare regionala dialekter finns också, som skiljer sig från norr till söder och öster till väster, som alla är medlemmar i thailändska hälften av Thai-Kadai språkfamiljen. Den thailändska script härrör från indiska uråldriga skriftsystem av pali och sanskrit och består av 44 konsonanter och 32 vokaler.

buddhismen spelar en viktig roll i samhället och former varje aspekt av det dagliga livet i Thailand. Med cirka 27.000 tempel i hela landet, har buddhismen sedan länge erkänd som landets mest spridda religionen med ca 95% av nationen, nämnvärt påverka både thailändska samhället och kulturen. Islam utgör också ungefär 4% och kristendomen och andra religioner minoritet står för 1%.
Utbildning Den genomsnittliga års skolgång i Thailand är 6,5, med sin kompetens som uppgår till 95,5%, en av de högsta i Sydostasien , tack vare den höga prioritet som ges av regeringen till en större statsbudget anslås till utbildning.

Det finns flera universitet och högskolor, av vilka de flesta är baserade i Bangkok, som erbjuder utbildningar och betyg för utbildning högskolor och yrkesskolor. Två av Bangkoks universitet, Thammasat och Chulalongkorn anses vara bland de 50 bästa i Asien.

Det har också skett betydande tillväxt nyligen i internationellt ackrediterade och anslutna stora internationella skolor på grund av antalet utlandsstationerade baserad i Thailand, men också på grund av rikare thailändska familjer föredrar att deras barn ska få en mer global stil utbildning.

Klimat

Majoriteten av Thailand är mycket fuktigt, med luftfuktighet på mellan 66% och 82% beroende på tid på dygnet och årstid. Vintern (november till februari) är relativt svalt och torrt med en medeltemperatur runt 21 º -24 º C. Sommaren (mars-maj) är varmt och fuktigt med en medeltemperatur runt 35 º -40 º C. Monsunregnen (juni till oktober) är varm och regnig, med en medeltemperatur på mellan cirka 24 º -30 º C.
Tid Thailands tidszon är 7 timmar före GMT / UTC (London). Sommartid är inte följs.

Valuta

Den nationella enheten av valuta är den thailändska baht (THB), som är uppdelad i 100 Satang. Notes är utfärdade i 20, 50, 100, 500 och 1000 baht valörer, medan mynt bestå av 25 och 50 Satang och mer vanliga 1, 2, 5 och 10 mynt baht. US Dollars kan också godtas i turistområden eller mot gränser grannländerna. Kreditkort är också allmänt accepterat rikstäckande i många butiker och alla stora varuhus. Växelkurs USD1.00 = THB34.00 (oktober 2007). Öppettider De flesta företag verkar en 8 timmar dag, 5 dagar i veckan, med början från 08:00 till 09:00 med en timmes lunchrast från kl. Banker är öppna måndag till fredag ​​från 8:30 till 3:30. Privata affärer inte har angett öppettider och i många fall har öppet sent.

Kommunikation

Thailand har en effektiv postservice och en modern telenät, inklusive en internationell direkta leverantörer av telefonitjänster i drift 24 timmar. International porto är också billiga, pålitliga och effektiva.

mobiltelefonnät också på att öka t.ex. AIS, DTAC, True Move och Hutch. Kontantkort för mobiltelefoner kan köpas och användas i någon importerad telefon och respektive kort påfyllningsgraden är också rimligt prissatta och lätt att hitta.

Regeringen har godkänt ytterligare utvidgning av telenät för att möta den förväntade ytterligare tillväxt i ekonomin. Internetcaféer finns många, särskilt i områden med ett stort antal turister, t.ex. Phuket, Samui och Bangkok.
Thailand är mer avancerade i den digitala världen än de flesta i Sydostasien och med populariteten för höghastighetståg Internet räntor fortsätter att konkurrenskraftigt släpp varje år.
Sjukvård Medicinsk utrustning i Bangkok är jämförbara med de som finns tillgängliga i västvärlden. Bangkok har 3 universitet forskning sjukhus, 12 offentliga och privata sjukhus och hundratals medicinska kliniker.

Transport

Entry lands, i luften, älv eller sjö i Thailand är tillåtet vid olika gränsövergångar från Malaysia: (Betong, Padang Besar, Sadao och Sungai Kolok), Myanmar: (Mae Sai, Mae Sot, Ranong och Tre pagoder Pass ), Laos: (Chiang Kong, Chong Mek, Mukhdahan, Nakhon Phanom och Nongkhai) och Kambodja. (Hat Lek och Aranya Prathet)

Den nya flygplatsen Suvarnabhumi är Thailands största internationella flygplats och är den viktigaste knutpunkten för alla i och utgående flygtrafik i Thailand sedan september 2006. Det tjänar över 80 stora internationella flygbolagen med direkta flygningar till destinationer såväl under hela Asien-Stillahavsområdet och i världen.

Det nationella flygbolaget, Thai Airways International och mindre inhemska flygbolag, Bangkok Airways, ger en omfattande inhemsk schema till alla större centra i Thailand. Dessutom lågprisflygbolagen som PB Air, Orient Thai Air, Phuket Airline, Nok Air och Thai AirAsia tillhandahåller ett omfattande schema till centrum i Thailand och ASEAN-länderna.

Det finns också omfattande och regelbunden järnvägsförbindelser och busslinjer mellan Bangkok och alla större städer i hela Thailand och dess grannländer.
i Bangkok, bra service och regelbundet 2 rader av de förhöjda-järnvägssystemet som kallas Skytrain (BTS) och den enda underjordiska 18-station tunnelbanan (MRT) befria människor i trafikstockningar, vilket ger pendlare luftkonditionerade komfort och hastighet.

Levnadsstandard

Bangkok är en kosmopolitisk stad, där utlandsstationerade i allmänhet har en hög levnadsstandard. Supermarkets lager en mängd importerade livsmedel utöver lokala råvaror, och ett brett utbud av fritidsaktiviteter finns inklusive fotboll, rugby, tennis, cricket och särskilt golf.

Bangkok har sina frustrationer dock, särskilt trafik och föroreningar, men ett antal orter och natursköna attraktioner inklusive Pattaya, Hua Hin, Rayong, Kanchanaburi och Khao Yai National Park ligger inom räckhåll för helgresor utanför staden.
Bostäder & AccommodationA brett utbud av boende finns, särskilt i Bangkok, från grundläggande, prissatt relativt låga lägenheter till dyra lyxlägenheter och lägenheter.

flesta utlandsstationerade boende är beläget i Sukhumvit och Sathorn / Silom områden som är nära detaljhandeln och affärscentra. I många fall kan arbetsgivare för utlandsstationerade ger också ekonomiskt stöd till boende.

Handel

Det finns ett antal aktiva internationella handelskammare i Thailand, bland annat den amerikanska handelskammaren (AmCham), australiska-Thai Chamber of Commerce (AUSCHAM), belgiska och luxemburgska, brittiska handelskammaren (BCCT), kanadensisk , kinesiska, danska, finska, tyska, thailändska handelskammaren, fransk-thailändska handelskammaren, Indien-thailändska, italienska, japanska, koreanska, thailändska, Nederländerna, Nya Zeeland, norska, Singapore-Thai, Sydafrika, svenska.

Dessa arrangera ett antal seminarier och funktioner i nätverk och den gemensamma kommittén för utrikes-avdelningar regelbundet lobbygrupper myndigheterna på sina medlemmars vägnar.

Klubbar & Evenemang Nätverk

Ett antal klubbar ge goda sociala och möjligheter till nätverkande för utlandsstationerade. Dessa inkluderar det brittiska Club (nu öppen för alla nationaliteter), Heritage Club, Bangkok Club, Pacific Club och fyren Club. Rotary International är också aktiv i Thailand med ett antal klubbar över hela landet.

Läs orginaltexten på: http://www.articlesbase.com/business-articles/general-information-about-thailand-4521993.html

Kategori § Thailand Resor
Etiketter: Allmän banker i padang besar thailand bcct.ca loc:se information Pattaya thail Thailand

7 juni 2011 Översatt text om Thailand


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Allmän information om Thailand

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.