Resor Phuket

Phuket

Phuket är Thailands största ö och har en bro till fastlandet. Här hittar man fantastiska stränder med vit sand och kristallklart vatten och ön erbjuder många olika aktiviteter som dykning, snorkling, segling, kanotpaddling, elefantridning och golf. Även om Phuket fått ett rykte om att vara väldigt ”turistigt” är ön så pass stor så att det knappast är svårt att hitta det där som känns mer outforskat och spännande.

Den mest populära destinationen på Phuket är Patong, Karon och Kata. Phuket erbjuder ett varierat utbud av restauranger som erbjuder mat från alla hörn av menyn, utmärkt shopping och varierat nattliv (särskilt i Patong).

De mest populära destinationerna att resa till i Phuket är Patong, Karon och Kata. Phuket erbjuder ett varierat utbud av restauranger där man hittar mat från all världens hörn, utmärkt shopping och ett varierat nattliv (särskilt i Patong).

Stadskärnan i Phuket är en spännande blandning av nytt och gammalt, fredligt och pulserande, enkelt och sofistikerat. Phuket Town har det mest varierande utbudet av restauranger på hela ön. Shoppingmöjligheterna är också väldigt goda och staden har även flertalet museer däribland museer som Thalang National Museum, som är Phukets viktigaste center för kultur och historia.

Det är inte utan anledning som Phuket har blivit så populärt: Det växlar mycket, bjuder på breda naturupplevelser, mer än fyra mil stränder, häfriga klippor, vackra kritvita stränder, tropisk vegetation, gummiplantager och kokospalmer. Vackert och intressant för hela slanten.

Genom historien har Phuket blivit en mötesplats för många olika kulturer: portugisiska sjömän, kinesiska handelsmän, araber och tamiler från Indien – de har alla varit här. Detta återspeglas främst i alla olika maträtter som serveras.

Se och göra i Phuket

Om du är ute efter fest, sol och shopping är Patong det bästa stället. Söker du efter mysiga spa-anläggningar finns det bakom varje gathörn. I just Patong finns en rad olika stränder – om man tycker om att sola så rekommenderas Freedom Beach dit man kan ta sig med båt. På Freedom Beach hittar man även en mysig restaurang.

Vill du prova andra härliga stränder, rekommenderar vi även Kata, Rawai, Nai Harn, Kamala och Surin. Alla är bara en kort bit (10-40 minuter) och det finns mycket att se på vägen.

Sevärdheter

Phuket är som bäst när det kommer till utbud och olika aktiviteter, där finns mycket att göra och se:

- Asiens största Buddafigur ligger 30 minuter från Kata. En unik skapelse.
- Regnskogen i nationalparken Khaeo Phra Taeo.
- Thai Village med Thaiboxning, dockteater och folkdans.
- Phuket Butterfly Garden med färgglada fiskar och fjärilar.
- Nationalparken Khao Phra Taew Forest Reserve
- Dagsturer till Phi Phi Islands där filmen The Beach spelades in.
- Dykning och snorkling, segling, djuphavsfiske och kajakpaddling.

För både barn och vuxna
- Rehabiliteringscenter för gibbonapor vid Bang Pae
- Phuket Fantasea , en temapark som påminner om någon typ av Las Vegas (utan spelandet).
- Koh Hae är en korallö på Rawai. Fantastiska stränder och snorklingsmöjligheter.

Restauranger i Phuket

Prova på Sea Hag Patong som bjuder på bland den bästa maten i Patong. Även om det hela kan se lite ”billigt” ut så är maten alldeles utmärkt. Sea Hag Patong ligger på Soi Perm Pong 3, som är en tvärgata till Strandvägen i Patong.

Mellan Kata och Karon finns även 5-6 restauranger som rekommenderas, bara att ta någon av dem. Ett tips är att prova fisken där. Ett annat tips är Kata Bar BQ, som liger i den södra delen av stranden. Där serveras både lunch och middag. I den södra delen av Karon Beach finns även Marina Cottage som är en utmärkt restaurang och som varmt rekommenderas. Den ligger previs vid stranden.

Sol och bad i Phuket

Kata Beach

Kata Beach är oftast familjens favorit. Lämplig för barnfamiljer och de som vill ha lite mer av en lugn strand. Kata Beach är en bred strand med ett fantastiskt läge i en halvmåneformad bukt omgiven av palmer och träd.

Precis utanför själva strandområdet är det som en liten by med restauranger och olika butiker. Kata Beach är verkligen en av Phukets lugna badorter, inga sjaskiga barer eller dunkande diskotek. Både Kata och Karon är favoriter bland svenska turister. Där hör man folk som talar svenska, danska och norska lite överallt.

Man hittar också restaurangen Mom Tri’s Boathouse som är en av Phukets bästa restauranger. Där finns även en vinkällare som belönats för att vara i absoluta världsklasser.

Patong

Bäst för festsugna ungdomar. Det är Phukets mest utvecklade strand och på varje gata vid den närliggande stranden finns barer, restauranger, butiker och allt möjligt. Skräddare, taxichaufförer, massörer och bartenders kan nästan kasta sig över dig ibland. Hög musik strömmar ut från diskoteken till tidig morgon.

Kamala: Avslappnade strandbarer

Kamala passar bäst för de som verkligen söker den där lugna och avkopplande atmosfären. Kamala är även den första stranden man kommer till om man reser norrut från Patong. Kontrasten till Patong är väldigt stor. Bakom stranden dominerar den vanliga thailändska vardagen och på stranden är stämningen alltid mer avkopplad.

Surin Beach

Lämplig för t.ex. romantiska par, men Surin Beach är på väg att utvecklas och det går ganska fort. Nya restauranger upprättas hela tiden och byggandet av femstjärniga hotell är inte direkt ovanligt i området. I ena ändan av Surin Beach hittar man det ultraexklusiva Amanpuri Hotel, som är Phukets största kändismagnet.

Surin har mjuk och smidig sand. Det kan dock vara starka strömmar och svårt att simma därav.

Bang Thao: Lyx

Bang Thao sträcker sig nästan så långt ögat kan nå. Stranden uppfyller alla krav på en tropisk dröm: Mjuk vit sand, vajande palmer och turkost hav. Den mest tillgängliga delen av Bang Thao domineras av Laguna Phuket som är ett stort område med fem stora lyxhotell, däribland Banyan Tree, Dusit och Sheraton. Dessa hotell och resorter ligger en bit från stranden runt ett antal olika laguner. Stranden i sig är öppen för alla och det finns en del enklare barer och restauranger som inte tillhör hotellen.

I den lilla staden i lagunen är mindre turisttrafik än stränderna längre söderut. På Bang Thao är tyst, och väldigt lite annat att göra till ett nytt lyxhotell s överlägsna möjligheter. Sheraton Grande Laguna pool av 323 meter är ett bra alternativ om det är grov sjö.

I den lilla staden som finns är det mindre turister än på stränderna längre söderut. Bang Thao är mer tyst och det finns inte mycket annat att göra än det som lyxhotellen erbjuder (förutom sol, strand och bad då). Sheraton Grande Laguna Pool är bl.a. 323 kvadratmeter och erbjuder ett bra alternativ till havet om man av någon anledning tröttnat på det.

 

Etiketter: att g dykning i thailand phuket dykning thailand elefantridning i phuket karon kata elefantridning patong elefantridning phuket markolioo thailand mysigt spa patong natt natural resort phuket Phuket phuket historia phuket karta phuket olycka phuket svenska phuket, phuket phukets historia resa till phuket i thailand Resor resor phuket resor till phuket resor till phuket thailand resorthailand resorthailand.com seahag patong snorkling thailand svensk skola kamala thail Thailand thailand resor ungdom www.resorthailand.com www.thailand elefantridning phuket svenska


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Phuket

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.