Koh Samui Resor

Koh Samui

Koh Samui är en av de populäraste resmålen och öarna i Thailand. Ön ligger i Surat Thani -provinsen och kan endast nås med färja. Ön har en yta på 229 km2 och en befolkning på ca 48 000. Öns första bosättning bestod av fiskare från södra Kina och Malaysia och går 1500 år tillbaka i tiden. Koh Samui var självständigt till sent på 20-talet och öns första vägar dök först upp i början av 70-talet.

Stränder

Koh Samui ligger i ”Gulf of Thailand”. Trots att havet här inte är lika klart som I det Andamanska havet är stränderna på Koh Samui verkligen fantastiska. Både Lamai Beach och Chaweng erbjuder en mycket bekväm och avkopplande upplevelse utan alla försäljare som Phuket är känt för. På den norra delen av ön hittar bl.a. stranden Maenam, som ofta används av öns lokala thailändska befolkning (vilket säger något om hur bra den är såklart).

Nattliv

Koh Samuis nattliv finns främst i Chaweng. Lamai har dock också ett någorlunda aktivt nattliv. Koh Samui har inte samma enorma utbud av partyställen som Pattaya och Phuket , men det finns fortfarande ett ställe för alla smaker. Till skillnad från andra ställen i Thailand så erbjuder Chaweng ett imponerande utbud av restauranger med väldigt hög kvalitet som serverar mat från alla världens hörn och inte då endast från det asiatiska köket.

Trafik

Vägarna på Koh Samui är inte särskilt bra och terrängen är stundtals mycket brant. Koh Samui är också känd för den fulaste olycksstatistiken för motorcykelolyckor i Thailand, så tänk noga innan du hyr din bil på Koh Samui.

Det trevliga öarna Koh Tao och Koh Phangan kan nås via färja från Koh Samui.

Aktiviteter

Elefantridning finns flera ställen på ön. Dessa är en del av myndigheternas försök att flytta elefanter som traditionellt har arbetat i Thailand i många skogar som nu skyddas. Behovet av att hjälpa elefanter i Thailand är väldigt stort, så genom att besöka och rida på elefanter hjälper man automatiskt elefanterna själva.

Förutom elefanter finns det ett bra utbud av olika roliga aktiviteter. Ön har också sin egen djurpark och en hel del strandverksamhet där.

Shopping

Chaweng har vissa butiker, men saker och ting kostar mer här än någon annanstans i Thailand, så var beredd att lägga ut en del pengar om du går till de mer turisttrånga platserna på Koh Samui.

 

Etiketter: "@choweng.com" loc:se 67/ elefanter i thailand kina karta under 1500 ko samui bilder ko samui, thailand koh samui koh samui lamai beach koh samui partyst koh samui thailand koh samui uteliv natt Pattaya resor koh samui resor till koh samui thail Thailand thailand koh samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.