Chiang Mai Resor

Chiang Mai

Chiang Mai (ibland stavat Chiengmai) är den största och viktigaste staden i norra Thailand. Den ligger längst med floden Ping som rinner ut i den större floden Chao Phraya, ca 700 km norr om Bangkok.

Chiang Mai, som betyder ”ny stad” grundades av kung Mengrai år 1296 och tog över från Chiang Rai som kungariket Lannas huvudstad. Kungen byggde en vallgrav och mur runt staden för en sköld mot den burmesiska plundringen. Lannas rike försvagades successivt och staden förlorade sin betydelse och var ofta ockuperat av Burma och det starkare Ayutthayanska riket i söder. Under perioden efter hösten var staden så avfolkad att de återstående invånarna packade upp och flyttade till Lampang. Chiang Mai var helt övergiven i 15 år mellan 1776-1791.

Idag har Chiang Mai en befolkning på 700 000 och över 300 buddhistiska tempel. Phrabat Wat Doi Suthep är den mest kända och byggdes år 1383. Wat Chiang är den äldsta med sina gamla anor.

Chiang Mai är också känd för sitt firande av thailändska festivaler, Loy Kratong (vanligen i november), Songkran (mitten av april), och en tre-dagars Blomsterfestival speciell för Chiang Mai firas i februari.

 

Etiketter: "ulf berggren" thailand blomsterfestival chiang mai 2012 chiang mai chiang mai blomsterfestival resorthailand.com thail Thailand


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Chiang Mai

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.