Resor Bangkok

Bangkok

Bangkok är den spretiga huvudstaden i Thailand och har ca 8 miljoner invånare. Staden är en av de snabbast växande städerna i hela Asien och man har över tusen registrerade skyskrapor i Bangkok.

Staden har en vild blandning av västerländskt inflytande tillsammans med thailändska traditioner och man kan verkligen hitta allt – moderna köpcentrum, billiga kopior, riktiga märkesvaror och märkeskläder. Hela staden är som en blandning av det vackra och det fula och allt ryms verkligen i den. Bangkok är svårt att glömma i första taget för de som reser dit för första gången.

Se och göra i Bangkok

Sevärdheter i Bangkok är inte i en direkt bristvara. Här finns allt att se och när man gjort det finns det en uppsjö fler saker att både se och göra. Här kommer en lista på populära sevärdheter.

Grand Palace
Detta är utan tvekan den största turistattraktionen i Bangkok. Grand Palace är nästan i sig självt en liten stad med tempel, palats, museer, parker och mycket mer. Grand Palace ligger i västra Bangkok, bredvid den stora floden Chao Phraya. Om du ska gå hit kom ihåg att det är en lite striktare klädkod som gäller – dvs. inga flip-flops mm och kvinnor bör täcka axlarna.

Den liggande Buddhan
I templet Wat Pho hittar du den liggande Buddhan som är ca 46 meter lång. Hela tempelområdet kring Buddhan är fascinerande och har även över 300 aktiva munkar. Här praktiseras massage, som man kan köpa för en halv timmes uppmjukning av stela muskler. Wat Pho ligger på Soi Chetuphon Street, en sidogata till Thanon Maharat.

Jim Thompson’s Thai House
Om man tar sig genom gatan Soi Kasem Sane 2, Rama I hittar man Jim Thompson’s Thai House. Huset är lite som ett hus som tagits från olika platser runt om i Thailand och som sedan monterats i Bangkok. Här finns mycket att se överhuvudtaget och är väl värt ett besök om man gör en resa till Bangkok. Öppettider är 9:00 – 16:30.

China Town

China Town i Bangkok är ett ganska stort område som består av tre stora gator och ett antal mindre sidogator där det i princip alltid är mycket människor. Vill du uppleva det verkligt exotiska har du kommit till rätt plats… China Town ligger öster om Grand Palace.

Den gyllene buddhan (Golden Buddha)
Den gyllene buddhan ligger i China Town vid templet Wat Traimit. Denna Buddhastaty är ca tre meter hög och är gjord av mer än fem ton rent guld. Den gyllene Buddhanoch templet Wat Traimit hittar du mellan korsningen av Charoen Krung och Yaowarart.

Ormfarmen (Snake Farm)
Genom gatan Rama IV Road ligger det en spännande ormgård där du bl.a. kan se hur du gör dig av med gift om du blivit huggen av en Cobra. Öppettider är normalt 10:30 – 14:00 på vardagar.

Den gamla staden (Ancient City / Muang Boran)
Detta är ett museum som har alla stora attraktioner i Thailand i miniatyr. Detta museum hittar du en halvtimmes färd med buss utanför centrala Bangkok.

Lumpini Park
I Bangkok parker är inte bara vackra att se på, utan en nödvändighet för att få lite avstånd från värme, buller och föroreningar. Lumpini Park är beläget i slutet av Silom Road i centrala Bangkok. Här finns aktiviteter för barn och vuxna. Det är delvis möjligt att hyra trampbåtar.

Thailands Nationalmuseum
I Bangkok ligger Thailands nationalmuseum där man bl.a. kan se olika masker, instrument, vapen och föremål av keramik tillsammans med de tillhörande vackra byggnaderna. Om du vill lära dig mer om Thailand är detta definitivt en plats som är värd ett besök. Museet ligger precis vid Chao Phraya, norr om Grand Palace. Det hållet öppet onsdagar till söndagar 09:00 – 16:00.

Wat Mangkon
Den största tempel i Chinatown är Wat Mangkon. Öppettider är kl. 08:00 – 16:00. Om du kommer på morgonen, kommer du att uppleva rökelser typiska för det gamla Kina. Följ gatan Charoen Krung East så kommer du till templet.

Wat Suthat
Wat Suthat är ett tempel från 1700-talet. Du hittar det på sidogatan Soi Sukhat Faung Thanon Nakhon. Bland annat hittar du en åtta meter hög Buddha här.

Wat Arun

Detta är ett mycket berömt tempel i Bangkok. Det är väldigt gammalt hela 82 meter högt. Wat Arun ligger på andra sidan av floden Chao Phraya, sett från Grand Palace. Tornet är influerat av röd stil, och det är dekorerad med bitar av porslin. Öppet 8-17:00.

Erawanmuseet
Sydost om Bangkok hittar du Erawanmuseet. Mannen bakom detta museum, är också samma person som skapade den Antika staden (Ancient City). I mitten finns här den stora trehövdade elefant som enligt legenden, reds av den hinduiska guden Indra. Den thailändska elefanten heter Erawan. Museet har många religiösa föremål, men också statyer och antikviteter.

Chatuchak Weekend Market
Chatuchak Market ligger på gatan Kampaengpet, precis vid Chatuchak Park. Varje helg är det en stor marknad här. Vissa anser att det är världens största. Vissa saker är så att du inte tror det förrän man upplever det. Chatucha marknaden är en av de sakerna som kan vara i den kategorin.

Dream World
Barnens huvudattraktion är kanske Dream World.  Detta ligger vid flygplatsen, Don Muang, ca sju kilometer från centrala Bangkok. Dream World är öppet 10:00 – 17:00 på vardagar till 19:00 på helger. Du kan ta tåget eller bussen till Dream World. Nöjesfältet har också egna bussar som kan hämta dig på hotellet.

Shopping i Bangkok

I Bangkok kan du köpa allt i en dubbla upplagor. Detta innebär att förutom originalen kan du även köpa kopior av samma saker. För dem som letar efter det typiskt thailändska, är siden, till hantverk och smycken naturprodukter bra att köpa. Kläder är billiga i Thailand och du kan få skräddare att sy skjortor, blusar, kjolar, klänningar eller kostymer till lägre priser än på om du köper det på HM hemma i Sverige

Marknader
Det finns många marknader i Bangkok, och dessa är upplevelser i sig. Prova Chatuchak Weekend Market på gatan Kampaengpet. Varje helg är det en stor marknad där, faktiskt så stor att vissa anser att det är världens största.  Du kan förvänta dig att priserna är lägre här än i köpcentrum. Och du kan pruta om du vill. Men ta med vatten här är varmt.

Ett alternativ är nattmarknaden vid Suan Lum, Lumpini Park strax sydost om Silom-området. Detta är en marknad som kontrolleras av regeringen och är på ett sätt tystare och mer avkopplande än Chatuchak. Och priserna är lika låga och urval av varor är nästan detsamma. För många är Suan Lum förstahandsvalet.

Köpcentrum
För stora (väldigt stora) köpcentrum i Bangkok behöver man inte direkt gå långt. Det bästa området är kanske Siam Square och det omgivande området. Här hittar du det stora köpcentret Siam Center, den eleganta Siam Discovery Center och mycket mer. Du får dock inte glömma centrum till ”King of Duty Free” vid namn King Power, och alla affärer på gatan Rangnam.

Många föredrar MBK, som är ett gigantiskt köpcentrum med mer än 2 000 butiker och 150 stora och små restauranger. MBK ligger vid Siam Square. Gå västerut längs gatan Rama I eller be en taxi köra dig dit.

Längs floden Chao Phraya vimlar det av människor och möjligheter att handla allt du kan önska dig. River City är Sydostasiens största konst och antikvitetscenter. Besöket kan kombineras med en båttur på floden och ett besök till en av de bra restaurangerna som ligger i området. River City är beläget på det berömda Hotel Royal Orchid Sheraton och gatan Yota 23.

Ännu mer shopping
Om du ännu inte har fått nog, föreslår vi Patpongområdet på Silom, inte långt från Suam Lum. Men här finns några ”inkastare” till barer som slåss för din uppmärksamhet med alla typer av ivriga metoder. Alternativet är att ta en promenad mellan World Trade Center och Amari Watergate Hotel. Här hittar du allt från byxor, skor, handväskor och liknande.

Hotell i Bangkok

Det finns många trevliga hotell i Bangkok. Och hotell i Bangkok håller låga priser jämfört med Europa. Även kvaliteten är hög, och faktum är att många hotell med tre stjärnor i Bangkok är över vad du är van vid fyrstjärniga hotell i Sverige och på andra håll i västvärlden när det gäller service och faciliteter. Dessa hotell kostar ofta mer än 250 svenska kronor per natt för person i dubbelrum och många gånger betydligt lägre än det också finns.

Letar du efter riktigt prisvärda hotell, kan du säkert välja billigare sk. ”guest houses”. Jämfört med prisvärda hotell i stora europeiska städer som London, hålla dessa hotell av god kvalitet. Och priset är vanligtvis mindre än 100 baht natt inklusive frukost.

Men vi tror att du får så mycket mer genom att köpa dig lite i kvalitet i Bangkok. Service, vänlighet och hjälpsamhet är oftast helt fantastiska på våra hotell i Bangkok. Följande hotell rekommenderas:

Amari Atrium Hotel
Amari Atrium Hotel ligger på New Petchaburi Road i centrala Bangkok. Detta är ett väldigt stort hotell med nästan 570 rum. Här möts man av spektakulär arkitektur och bra service är ett ord som återkommer om man ska beskriva detta hotell i Bangkok. Här har ni förutom god service pool, bastu, bubbelpool, massage, gym, två restauranger och en trevlig bar.

Amari Boulevard Hotel
Ytterligare ett Amari-hotell i Bangkok som ligger på en sidogata (Soi) vid den berömda Sukhumvit Road. Hotellet är i mellanstorleken (ca 210 rum) och erbjuder bl.a. pool, gym, bar och restauranger. Om man gillar att ha det nära till shopping och nöjen får man det på detta hotell. Annars hittar man Amari Boulevard Hotel på adressen 2 Sukhumvit Soi 5.

Novotel Bangkok
Detta Novotel-hotell i Bangkok är lite som en mötesplats för turister kring Siam Square och inhyser 429 rum. Modernt, många faciliteter och hög service är något man kan förvänta sig här. Bland faciliteterna hittar man två restauranger, fem barer, en nattklubb samt en trevlig pool. Alla rum har luftkonditionering, minibar, kassaskåp och internetuppkoppling. Adressen: 392/44 Siam Square Soi 6.

Twin Towers Hotel
Om man letar efter valuta för pengarna eller bara ett billigt hotell kan detta vara hotellet för dig. Twin Towers Hotel är verkligen enormt med sina 660 rum som hittas på 88 Rong Muang. Hotellet har de flesta faciliteter man kan önska sig, men ligger lite avsides vilket gör att man får resa lite för att se centrala Bangkok. För de som vill sova någorlunda väl och bortom bullret i Bangkok är detta ett bra alternativ.

Narai Hotel
Ligger på 222 Silom Road och är ett hotell i ekonomiklass. Detta är också ett bra hotell att välja om man vill ha bra tillgång till Bangkoks nöjesgata Silom Road som även erbjuder en hel del bra priser i butiker och annat. På detta hotell får man också nära till en sk. Skytrain-station, vilket gör det till en bra bas för utforskning av Bangkok. Bland faciliteterna hittar man en pool, gym, restaurang, bar och tillgång till internet. Detta är egentligen ett trestjärnigt hotell, men bland besökarna är det oftast många som tror att det är ett fyrstjärnigt – åtminstone de som har haft tur och fått en av de nyrenoverade rummen.

Peninsula Hotel
Peninsula Hotel blir ofta nämnd som en av världens bästa hotell. Man hittar det precis bredvid Bangkoks mäkta flod Chao Phraya. Peninsula Hotel har inte mindre än 34 våningar i ren lyx och service. Alla faciliteter som finns och mycket bra restauranger väntar dig här.

Oriental Hotel
Mittemot Peninsula Hotel ligger Bangkoks ärevördiga Oriental Hotel. Bara för att njuta av en lunch eller frukost på verandan med utsikt mot floden gör detta hotell värt ett besök. Läget är bra och gedigen i detta 125 år gamla hotell.

Mat och restauranger i Bangkok

En av de bästa erfarenheterna man kan få i Bangkok är all mat. Inte bara är thailändsk mat fantastisk, men prisnivån är också bekvämt låg. Undantaget är vin som kan vara ganska dyrt i Thailand.

I Bangkok hittar man mat från alla delar av världen, så du behöver inte äta thailändsk mat om du inte vill. Många av de restauranger som finns i Bangkok håller bra och hög kvalité. Ett tips är att vara försiktig med användningen av isbitar. Just isbitar är något man mest bör acceptera om man är på en mer lyxig restaurang. Kom ihåg att bakterier är annorlunda i Bangkok än hemma i Sverige.

Den thailändska maten är oftast baserad på smaker av sött, surt, salt och krämigt. En bra thairätt kännetecknas av en blandning av dessa olika smakupplevelser. Inte helt otippad så är ris en viktig ingrediens i de flesta rätterna som serveras i Thailand. Annars äter thailändarna både kött och fisk. De skaldjursrätter som ofta serveras och grillade kötträtter är väldigt populära.

De absolut bästa restaurangerna hittar man oftast på hotell. Bli inte rädd för hotellens lyxiga och extravaganta utseende – maten är billigare än vad du är van vid och vad du förväntar dig. Vi rekommenderar Siam- och Sukhumvitområdet och dess sidogator. Vid båda dessa platser finns det många bra restauranger som håller hög kvalité. Här följer några av de restauranger vi rekommenderar i Bangkok:

Senor Pico’s
Detta är en trevlig Tex Mex –restaurang som ligger i Hotel Rembrandt på sidogatan Soi 18 till Sukhumvit. Det är ett trevligt ställe att besöka om man reser med barn. Restaurangen serverar välkända mexikanska rätter som nachos och fajitas. Rembrandt Hotel har även andra restauranger, så om du vill prova på italiensk mat testa Da Vinci –restaurangen med dess italienska kock.

Hard Rock Cafe
Detta café är en upplevelse. Lite grövre än vissa andra Hard Rock Caféer, men med samma välkända (och för vissa kära) meny. Hard Rock Café har funnits på Siam Square sedan 1991 (Siam Square, Soi 11). Stället håller öppet mellan 11:00 och 02:00.

Benihana-kedjan
En trevlig japansk restaurang där man inte bara behöver äta sushi. Kött och fågel tillagas direkt på border där man sitter. Här är det lika mycket ”show off” som matlagning och själva restaurangen hittar man på gatan Charoen Nakhon 1-3 på Marriott Royal Garden.

Sea Food Market
Sea Food Market ligger på sidogatan Sukhumvit Soi 89. Den lite Formica-liknande interiören är mycket speciell och på denna restaurang väljer man ut råvaror (t.ex. hummer, fisk samt tillbehör) och får den sedan tillagad, grillad, stekt eller vad man nu vill.

Cabbage and Condoms
Cabbage and Condoms ligger på Sukhumvit Soi 12. Det lite märkliga namnet återspeglar en önskan att kontrollera födelseattesten och att bekämpa aids. Restaurangen serverar utmärkt thaimat som är mycket prisvärd / billig.

 

Etiketter: att g Bangkok bangkok china town bangkok sev bilder ayutthaya tempel blogs/viewstory/123243 direkt resor till bangkok dream world bangkok price dyrt p extravaganta bangkok familjev grand palace bangkok liggande buddhan man s mbk bangkok karta natt njut av en frukost vid poolen i bangkok novotel bangkok nattklubb novotel on siam square bangkok hur ligger det till porslin, elefant, thailand resor bangkok resor tai resor till bangkok sevbilder gamla kvinnor siam square pruta sidenav stor palats price thailand thai tempel thail Thailand thailand china town thailand gator thailand stad thailands gator thailands tempel turistattraktioner. viktigt i thailand. vilket ar basta kopcentret i bangkok? web www.norwegian.comresor-tilltiland


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Bangkok

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.