Hua Hin Resor

Hua Hin

Hua Hin är ett riktigt gammalt och traditionellt resmål och ligger ca 20 mil söder om Bangkok. Kungen lever för det mesta här, vilket gjort att det är den främsta anledningen till att platsen blivit så populär bland thailändare. Och eftersom kungen älskar att simma, är havet givetvis rent där.

En viss fläkt av svunnen tid och elegans omger fortfarande Hua Hin och Bangkoköverklassens gamla favoritresemål. Stadens vackra järnvägshotell, numera omdöpt och fransktägt ger både nostalgi och historia som överskrider både Raffles i Singapore och Oriental i Bangkok.

Stränderna är bra men inte exceptionella. Hua hins största fördelen är frid, atmosfär och god mat, särskilt fisk-och skaldjursrätter.

Cha Am ligger bara 20 minuters resa från Hua Hin, men har en helt annan karaktär. Du kanske kan kalla det en mer obskyr karaktär. Fullt på helger, tomt på vardagar. Det handlar mindre om sol och bad, mer om strandpickning med coola väskor, klibbigt ris och Mekongwhiskey. Nyligen har Cha Ams små hotell och värdshus fått sällskap av skyskrapor och stora hus, men de är fortfarande inte i majoritet. Cha Am är tyst – ännu tystare än Hua Hin. Hua Hin har ett litet centrum som erbjuder marknad, post, bank, bankomater och järnvägsstation. Men spendera mer tid längs stranden och den långa, lugn gata Ruamjit Road. Där ligger de flesta restaurangerna, hotellen och vandrarhemmen.

Resan dit

Både Apollo och Star Tour charterflyg till Hua Hin och Cha Am. Man kan också flyga reguljärflyg till Bangkok och vidare med tåg, buss eller taxi till Hua Hin och Cha Am. Restid ca. tre timmar (tåget drygt fyra timmar).

Chartern har givetvis en rad olika flygresor till Hua Hin och Cha Am, bäst är dock att höra med en resebyrå för bäst priser och mest flexibilitet (samt att undkomma alla dolda kostnader man åker på av chartern). Att resa till Hua Hin är enkelt med reguljärflyg + tåg, buss eller taxi till Hua Hin eller Cha Am. Restiden är bara några få timmar från Bangkok.

Resa runt

Både Hua Hin och Cha Am är så små ställen att det fungerar bra att gå till de flesta platser. Värmen gör dock att det är skönare att ta en motorcykeltaxi, det kostar sällan mer än runt 20 baht. Mellan Hua Hin och Cha Am är det enklast att bara ta en lokalbuss.

Hotell och boende

Du hittar en hel del bra och utvalda hotell på Royalorchidholidays.se > Hotell Hua Hin.

Sevärdheter

Turistbyrån i Hua Hin ligger på hörnet av Thanon Phetkasem och Thanon Damnoen Kasem. I Cha Am ligger på turistbyrån vid Phetkasem-motorvägen, Nära Rat Kapi Road.

Khao Takiab
Khao Takiab är ett litet tempel strax söder om Hua Hin. Templet ligger högt upp i bergen (även kallad Chopstick Hill). Ta med kameran. Utsikten är utmärkt, men det bästa fotona lär bli på alla apor som finns där, de kommer väldigt nära.

Wat Hua Hin
Wat Hua Hin ligger centralt i staden. Unikt utsmyckat på både sidor och tack. Inne i templet hittar man bl.a. en Buddha där man kan lägga en lotusblomma vid dennes fötter. Gå inte i shorts eller för slö klädsel när du går in i detta tempel.

Khao Luang
En knapp timmes resa norrut hittar man den spektakulära grottan Khao Luang. Där finns en Buddhastaty i denna drypande våta miljö där solljuset hjälper till att skapa magi med sina strålar. Bästa tiden att ta fotografier är mellan 14 och 15:00.

Slott
Strax utanför Cha Am lät Kung Rama VI bygga slottet Phra Ratchaniwet Marukhathayawan. Det ritades av en italiensk arkitekt och stod färdigt 1923. Fred Full och fluffigt.

Shopping

Cha Am är inte direkt lämpat för shopping, så om du är sugen på det bege dig då istället till Hua Hin som har ett mycket bredare urval av saker att köpa.

Thailändskt silke
Bland de finaste i världen och kan köpas för ett lågt pris här. Skickliga skräddare kan sy vad du vill.

Antikviteter
Finns gott om detta, men notera att du behöver tillstånd från Department of Fine Arts, för att få flyga hem Buddhastatyetter och antikviteter från landet.

Jadesten
Anses som gynnsamma och skydd mot sjukdom. Stort urval av charmiga objekt och olika smycken.

Guld och silver
Priserna på guld är väldigt låga, men var noga med att det är den äkta varan.

Mat
Köp hem festliga burkar med spännande kryddor som kommer sätta en extra krydda på din matlagning hemma.

 

Etiketter: att g charter till hua hin thailand fakta om hua hin vineyard finns det taxi i hua hin gamla hotell hua hin hitta hus thailand hua hin phi phi island hua hin tempel turist huahin resa vidare mail cha-med com loc:se mail cha-med.com resa hua hin resa runt i thailand resa singapore hua hin resahua hin restid med bangkok-huahin taxi eller annan transport mellean bangkok- hua hin thail Thailand thailand resort hua hin thailandsresor.se thailandsresor.se huahin


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Hua Hin

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.