Njut av skön semester i Thailand

Njut av skön semester i Thailand

Thailand är ett av de mest intressanta platser att besöka i Asien. Landet är mycket exotiskt och kan tillgodose alla turister nyfiken österländsk kultur. Thailand är en blandning av regniga skogar, moderna urbana djungeln, antika tempel och stränder havet. Klimatet är varmt året runt och den traditionella thailändska köket är utmaningen för alla älskare av kryddstark mat.

Det första du bör göra är att packa kläder. Thailand har ett tropiskt klimat och du bör tänka på att när du väljer vad du ska ta med dig. Regnperioden börjar maj eller juni och senast till oktober eller november. Även om du planerar att besöka Thailand i den torra årstiden, tänk på att regn kan vara framträdande under denna säsong också. Ta alltid en regnkappa eller åtminstone ett paraply med dig. Packa lätt – oavsett vilken tid på året det är. Om du tar på semester i Thailand under regnperioden, överväga att lätta kläder som du kan torka upp lätt. Se också till att du har minst ett par vattentäta skor. Oavsett av säsongen bör du ta massor av solskyddsmedel med dig. Under torrperioden är bäst att ta kort T-shirts och shorts, eftersom vädret kan vara mycket varmt. Dessutom packa några hållbara skor om du planerar att vandra. Ta några badkläder och skor lämpliga för vatten-och strandaktiviteter. Ta med en hatt, visir eller solglasögon med dig att skydda ditt ansikte från solen. Aanother viktig sak att veta är att du måste täcka axlarna när du går in tempel. Om du väljer att bära ärmlös skjorta eller något liknande, bör du ta ett extra par shirt eller en tröja för att täcka upp så är det inte tillåtet att gå in tempel med axlarna utsatta. Kvinnor bör klä sig anständigt och helst bära en halsduk när man besöker tempel i Thailand (intressant att veta är att den danska termen är rejse Thailand ).

                                                                 ]]>          

Det är mycket viktigt att veta att när någon måltid kallas för ”kryddig” i Thailand, de menar det. Thailändska köket kännetecknas av dess utländska, kryddig och extremt het smak. Om du inte är säker på att du kan hantera det, så att inte något kryddig i restaurangerna.

Om du besöker några av de större städerna i Thailand (som Bangkok till exempel), bör du alltid vara försiktig med turistfällorna och rån. Thailand och speciellt Bangkok är känt för turister bedrägerier och överladdning taxichaufförer. Ignorera lokalbefolkningen som närmar dig och erbjuda dig hjälp eller guidning – det är oftast hur bedrägerier start. En annan sak att undvika är främlingar som talar om att templet eller marknaden du ska besöka är stängt för dagen. Detta ibland görs genom taxichaufförer försöker avleda målsättning för vissa turistfälla de är en del av eller helt enkelt som ett sätt att få dig att ta en längre tur. Se alltid till att taxin ingår du har en fungerande mätare. Om det inte har en eller om taxichauffören vägrar att slå på den – lämna bilen omedelbart. Om du Klicka här hittar du bra information om Thailand.

         

Läs orginalposten – http://www.articlesbase.com/destinations-articles/enjoy-nice-holiday-in-thailand-4970770.html

Kategori § Thailand Resor
Etiketter: alltid regn thailand att g jade vine thailand niceholiday.in loc:se Njut packa thailand semester packning resa thailand semester skön thail Thailand thailand semester packa

29 september 2011 Översatt text om Thailand


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära sökord

Bloggar om Njut av skön semester i Thailand

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.