Besluta om att gå på din första semester till Thailand

Besluta om att gå på din första semester till Thailand

Om du är i färd med att planera din första semester till Thailand , du är förmodligen brottas med det beslut över vilka städer att besöka. Denna uppgift behöver inte vara svårt, eftersom det är egentligen bara en fråga om att fråga dig själv vad du vill göra. Är du en person som åtnjuter en semester fylld av aktiviteter som gör ditt hjärta ras, eller är ditt mål att hitta ett trevligt ställe att varva ner? Tycker du att förlora dig själv i en annan kultur, eller helt enkelt att förlora dig själv i avskildhet och naturlig skönhet? Oavsett vilken av dessa saker du letar efter, Thailand erbjuder det bästa av varje till sina besökare.

Som en lång tid besökaren till Thailand, och deltidsanställda bosatt, rekommenderar jag tre olika platser för att för första gången resenärer: Bangkok, Chiang Mai och Phuket. Varje är säkert välkänd för den internationella turismen samfundet, men i denna artikel kommer jag berätta exakt varför. För varje av dessa tre städer är helt olika, som erbjuder sin egen unika smak av Thailand.

Det skulle vara bra att besöka alla tre av de ovan nämnda städer under din semester till Thailand. För det är inte alltid möjligt, men det är bra att ha en uppfattning om vad deras skillnader när du försöker att begränsa ditt val. Det är syftet med denna artikel för att underlätta den processen genom att göra dig medveten om dess unika karaktär och smak av varje av dessa världsberömda turistattraktioner Mecka.

Bangkok är inte bara Thailands huvudstad och största stad, men den livliga metropolen 11 miljoner är också dess hjärta och själ. De flesta utländska besökare både start och slut, sin semester här eftersom den närbelägna internationella flygplatsen är landets främsta inresestället. Denna bekvämlighet gör det troligt att du kommer att avveckla spendera en del av ditt besök i Thailand i huvudstaden, som är den perfekta chansen att fördjupa dig i ett av världens högst rankade turistmål.

                                                                 ]]>          

Staden är en fascinerande studie i kontraster, med 700-åriga buddhistiska tempel stod i nära anslutning till moderna höghus. Bangkoks affärsdistrikt kantas av enorma, ultramoderna köpcentrum fyllt med exklusiva butiker, men dess gathörn är fortfarande överbelastad med gatuförsäljare som säljer allt från färsk frukt och kryddiga thailändska rätter, till skjortor souvenir tee och falska smycken. Det är verkligen en plats i det land där du kan se nästan varje sida av Thailand.

besökare i alla smaker kommer lätt att hitta något som intresserar dem i Bangkok. Vare sig det är shopping på den massiva komplex runt Siam Square, ta en båttur från den historiska Gamla stan längs Chao Praya, besöka stadens många historiska platser (inklusive Royal Palace), eller festa hela natten i ett av Bangkoks många berömda underhållning zoner, är du säker på att lämna huvudstaden imponerad.

En av Thailands mest betydande kulturella centra, och landets näst mest befolkade staden, bor Chiang Mai upp till sitt smeknamn av ”Rose of the North”. Ligger i landets högsta bergskedja nära gränsen till Laos och Myanmar (Burma), har staden underbart bevarade resterna av dess historiska förflutna som huvudstad i den 13: e århundradet Lanna kungariket, fortsätter att bidra till Thailands nuvarande kultur genom boende en blomstrande konstscenen och flera av landets mest kända universitet.

Medan Chiang Mai utan tvekan erbjuder kulturell underhållning i paritet med någonstans i Asien, kommer dess verkliga skönhet i sin rikedom av naturliga attraktioner. Strax utanför staden kan man hitta några av världens mest kända backpacking och vandringsleder, djur bevarar som låter dig komma så nära djuren som du vill, bergsklättring, forsränning, och nästan alla andra typer av adrenalin- driven avledning du kan tänka dig.

ligger i Thailands extrema söder, är Phuket en tropisk ö oförlikneliga, idylliska skönhet. Dess vita sandstränder, azurblått vatten och frodig vegetation sammanfattar vad de flesta resenärer föreställa som paradiset. Det finns ett pris för denna perfektion, men liksom Phuket rankas bland de mest kostsamma destinationer i Thailand. Trots detta är det andra-världslig skönhet är tillräckligt för att kompensera för något högre priser.

Dina dagar i Phuket kan vara slappa på stranden, spela golf på världsklass kurser, dykning, snorkling, eller utforska öns inre av terränggående fordon. På natten, matchar ön någon annan utväg i världen med ett varierat utbud av underhållning alternativ garanterat att hålla dig vaken tills solen går upp.

Om du föredrar att ha detta paradis för dig själv, då är det värt att påpeka att Phuket är också den ort för ombordstigning för turer över till den världsberömda Phi Phi Islands. Kustlinjer som blev känd genom flera Hollywoodfilmer väntar dig, utöver alla de vattensporter och möjligheter fotografering du kan tänka dig.

tre städer diskuteras i denna artikel representerar vad jag kallar ”Big Three” resmål för utländska besökare till Thailand. Du kan verkligen inte gå fel med någon av dem och, som nämnts tidigare, helst kommer du att kunna besöka alla tre under din semester. Om inte, är du säker på att vara glad om du håller dig till en eller två som bäst passar din smak just nu. De andra kommer säkert att finnas kvar att vänta på avkastningen på framtida semester till Thailand

         

Läs orginalposten – http://www.articlesbase.com/travel-tips-articles/deciding-where-to-go-on-your-first-holiday-to-thailand-4716106.html

Kategori § Thailand Resor
Etiketter: att g Besluta första natt semester thail Thailand till turistm

20 oktober 2011 Översatt text om Thailand


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Erbjudanden & resor från Jade Travel

Populära sökord

Bloggar om Besluta om att gå på din första s..

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Thailand Resor. Alla rättigheter förbehållna. Thailand Resor i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.